BICCS B.V. is een klantgerichte, middelgrote speler binnen de verfmarkt. Wij onderscheiden ons door de sterke focus op industriële coatings en kleurmengsystemen. Al onze producten worden ontwikkeld en uitvoerig getest zodat u er zeker van kunt zijn dat onze coatings aan de hoogste kwaliteit- en duurzaamheidseisen voldoen. 

De combinatie van industriële coatings met onze universele kleurmengsystemen zorgt voor maximale flexibiliteit: à la minute maakt men het gewenste product in de juiste kleur en precies in de gewenste hoeveelheid.
Klik op deze link naar kleurmengsystemen voor meer informatie over onze industriële kleurmengsystemen.

Tot onze specialisatie behoren coatings ter bescherming van (non-ferro) metalen, MDF, diverse kunststoffen en vele andere ondergronden. Hieronder treft u een overzicht aan van onze belangrijkste productgroepen. Zie tevens onze downloadpagina.
Heeft u vragen of wilt u een advies op maat, neem dan gerust contact met ons op.

Maak uw keuze:

 

Oplosmiddelhoudende industriële BICCS productgroepen

AGRIDECK

MengKast

Sneldrogende 1 component aflak op basis van een alkyd/acrylaathars. Speciaal ontwikkeld voor toepassing in de landbouwmechanisatie-sector en als industriële all-rounder. Agrideck producten hebben een hoge dekkracht, een mooi vloeigedrag en zijn eenvoudig te verwerken met zowel de kwast, verfroller als spuit. Door de unieke combinatie van twee bindmiddelen vormen Agrideck lakken na droging een zeer sterke en buitenduurzame beschermlaag.

Leverbaar in hechtprimer, roestwerende primer en aflak hoogglans en zijdeglans

- meer informatie over AGRIDECK

BICHOLIN HS

1 component high solid verven gebaseerd op een vette alkydhars. Bicholin HS verven laten zich gemakkelijk verwerken met de kwast en verfroller en zijn zeer buitenduurzaam. Ideaal voor reparatiewerkzaamheden en alle situaties waar men niet liever niet kan of wil spuiten. Geschikt voor hout en metaal.

Leverbaar in hoogglans, zijdeglans en systeemverf (‘1 pots schakelverf’; primer en aflak inéén voor hout).

- meer informatie over BICHOLIN HS

BICHOLUX

Sneldrogende 1 component spuitlakken op basis van middelvette alkydhars. Geschikt voor uiteenlopende industriële objecten. Door het milde karakter zijn Bicholux producten ook aan te bevelen voor herstelwerkzaamheden van vers gespoten laklagen. Voornamelijk geschikt voor spuitapplicatie maar ook redelijk tot goed met kwast of verfroller te verwerken.

Leverbaar als primer, als direct to metal coating voor metaal (primer en aflak inéén) en in spuitlak hoogglans en zijdeglans.

- meer informatie over BICHOLUX

BICHOLUX QD

Zeer sneldrogende 1 component spuitlakken op basis van magere alkydhars. Geschikt voor bijvoorbeeld machine- container- en staalbouw, rollend materieel, etc. Geschikt voor spuitapplicatie, beperkt met kwast of verfroller te verwerken. 

Leverbaar in diverse primerkwaliteiten, als direct to metal systeemcoating voor metaal (primer en aflak inéén) en in spuitlak hoogglans en zijdeglans.

- meer informatie over BICHOLUX QD

BICELLINE

Zeer sneldrogende celluloselak voor diverse toepassingen in de hout- en metaalsector. Geschikt voor spuitapplicatie. 

Leverbaar in halfmat en 3/4 glans. 

- meer informatie over BICELLINE

UNIDECK CR/AC

High build 1 component thermoplastische verven op basis van chloorrubberbindmiddel (AC= acrylaat). Door de hoge elasticiteit zijn deze verven in staat de ondergrond langdurig te beschermen tegen alle weersinvloeden. Vanwege het reversibele karakter zijn Unideck CR verven over te schilderen met een vrijwel te verwaarlozen voorbehandeling. Hierdoor zeer geschikt voor hoogspanningsmasten, lantaarnpalen, metaalconstructies, etc.

Geschikt voor applicatie met de kwast. 

Leverbaar in hb zinkfosfaatprimer, (combi) hb ijzerglimmerdekverf en hb dekverf.

- meer informatie over UNIDECK CR/AC

BIPOX 2K

2 componenten hb primers op basis van epoxyhars met een amine verharder. Bipox HB primers worden met name toegepast als roestwerende grondlagen in duurzame 2K industriële verfsystemen. Deze producten kenmerken zich door een zeer goede hechting, actieve roestwering en hoge chemicaliënbestendigheid. Zeer geschikt voor systeemtoepassingen met Bichothane 2K en Bichodur 2K als aflak. Geschikt voor spuitapplicatie.

Leverbaar in zinkfosfaatprimer, midcoat en zinkrijke primer

- meer informatie over Bipox 2K

BICHOTHANE 2K-PU SPUITLAK

Industriële 2 componenten spuitlakken op basis van polyurethaanhars en een isocyanaat verharder. Duurzame laksystemen met een hoge hard- en krasvastheid, lang glansbehoud en goede chemicaliënbestendigheid. Zeer geschikt voor uiteenlopende industriële toepassingen waaraan hoge eisen gesteld worden. Geschikt voor spuitapplicatie.

Leverbaar in (hb) spuitlak hoogglans, (hb) spuitlak zijdeglans en HB Indus-40 (direct-to-metal) 

- meer informatie over Bichothane 2K-PU

BICHOTHANE 2K-PU KWASTLAK

Industriële 2 componenten kwastlakken op basis van polyurethaanhars en een isocyanaat verharder. Duurzame laksystemen met een hoge hard- en krasvastheid, lang glansbehoud en goede chemicaliënbestendigheid. Zeer geschikt voor uiteenlopende industriële toepassingen waaraan hoge eisen gesteld worden. Geschikt voor applicatie met de kwast en verfroller.

Leverbaar in kwastlak hoogglans en kwastlak zijdeglans

- meer informatie over Bichothane 2K-PU

BICHODUR 2K (DTM) SPUITLAKKEN

Hoogwaardige 2 componenten spuitlakken op basis van hydroxyacrylaat en een isocyanaat verharder. Bichodur 2K producten zijn ongevoelig voor vergeling en vormen de meest duurzame industriële beschermingsgraad. Veel Bichodur 2K producten zijn DTM (Direct To Metal) inzetbaar waardoor deze in één arbeidsgang de primer en aflak combineren. Deze DTM producten hebben een high build karakter en hechten ook uitstekend op non-ferro metalen, kunststof en vele andere ‘moeilijke’ ondergronden. Geschikt voor spuitapplicatie.

Leverbaar in diverse glansgraden van mat tot hoogglans, zowel dekkend als in de vorm van blanke lak. 

- meer informatie over Bichodur 2K (DTM)

Naast de bovenstaande productgroepen levert BICCS nog vele andere industriële verfproducten en additieven. Tevens bieden wij de mogelijkheid tot het ontwikkelen en leveren van op uw situatie afgestemde producten. Voor meer informatie kunt u via deze link contact met ons opnemen.


Watergedragen industriële BICCS productgroepen

AQUA 1K BICHOLUX

Watergedragen 1 component industriële lakken en coatings.  Gebruiksvriendelijke maar zeer duurzame producten geschikt voor uiteenlopende industriële objecten zoals metaalconstructies, rollend materieel, machinebouw, containerbouw, gereedschappen, etc. BICCS AQUA lakken bevatten slechts een absoluut minimum aan VOS en zijn vrij van schadelijke lood- en chromaatpigmenten. Door het gebruik van de kwalitatief hoogwaardige bindmiddelen en kleurpigmenten behoren BICCS AQUA producten tot de absolute top qua bescherming en kleurechtheid.   
Leverbaar in aflak hoogglans en zijdeglans, primer, vulprimer en DTM-systeemcoating in verschillende glansgraden. 

- meer informatie over AQUA 1K BICHOLUX

AQUA 2K BICHOTHANE

Een brede range sterke watergedragen 2 componenten industriële lakken.  Aqua 2K Bichothane producten kenmerken zich door een zeer hoge hard- en krasvastheid en zijn optimaal chemisch resistent. Zeer geschikt voor een grote verscheidenheid aan industriële objecten waar milieu-eisen geen consequenties mogen hebben voor de kwaliteit van het conserveringsproces. BICCS AQUA lakken bevatten slechts een absoluut minimum aan VOS en zijn vrij van schadelijke lood- en chromaatpigmenten. Door het gebruik van de kwalitatief hoogwaardige bindmiddelen en kleurpigmenten behoren BICCS AQUA producten tot de absolute top qua bescherming en kleurechtheid.   
Leverbaar in aflak hoogglans en zijdeglans, vulprimer en in anti-graffiti aflakken.

- meer informatie over AQUA 2K BICHOTHANE

AQUA 2K BIPOX

Aqua 2K Bipox Primer is een watergedragen 2 componenten high build hechtprimer op basis van epoxyhars en een amine verharder. Een hoog gehalte zinkfosfaatpigment zorgt voor een actieve roestwering waarmee deze primer de ideale basis vormt voor een duurzaam low-VOC 2K laksysteem.  Geschikt voor staal en non-ferro. Af te lakken met Aqua 2K Bichothane. BICCS AQUA lakken bevatten slechts een absoluut minimum aan VOS en zijn vrij van schadelijke lood- en chromaatpigmenten. Door het gebruik van de kwalitatief hoogwaardige bindmiddelen en kleurpigmenten behoren BICCS AQUA producten tot de absolute top qua bescherming en kleurechtheid.    

- meer informatie over AQUA 2K BIPOX

Naast de bovenstaande productgroepen levert BICCS nog vele andere industriële verfproducten en additieven. Tevens bieden wij de mogelijkheid tot het ontwikkelen en leveren van op uw situatie afgestemde producten. Voor meer informatie kunt u via deze link contact met ons opnemen.


Industriële kleurmengsystemen

colour machineEind jaren tachtig heeft het researchteam van BICCS het industriële kleurmengsysteem ontwikkeld. Met dit systeem kan de groothandel en applicateur à la minuut elke gewenste kleur, verfkwaliteit en hoeveelheid maken. 

Om deze manier van snel en besparend werken mogelijk te maken, heeft BICCS haar gehele productenprogramma ondergebracht in 2 universele kleurmengsystemen:

 1. BICCS BC-S Industrial Colour System, 8200 series.
  Een kleurmengsysteem voor oplosmiddelhoudende producten, lood- en aromaatvrij.
 2. BICCS BC-W (AQUA) Industrial Colour System, 8300-series.
  Een kleurmengsysteem voor watergedragen verfproducten, lood- en aromaatvrij en tevens volledig vrij van VOS (Vluchtige Organische Stoffen).

BICCS Industriële kleurmengsystemen zijn compact, maar zeer breed inzetbaar. Beide systemen werken op basis van 16 tot 20 universele kleurpasta’s en slechts één transparante basislak per verfkwaliteit. Grote voorraden basisverven en kleurpasta’s worden hiermee vermeden.

Dankzij een keuze uit meer dan 20.000 kleurformuleringen en frequente updates kan de gebruiker met behulp van onze recepten- en calculatiesoftware exact de gewenste kleur produceren. Maar ook van uw eigen fleetowner- of andere kleuren ontwikkelen onze laboranten snel (veelal binnen 24-48 uur) een kleurrecept. 

Beide kleurmengsystemen kunnen geleverd worden in combinatie met twee typen doseermachines:

 1. De handmengkast
  Een eenvoudig te bedienen en efficiënt kleurmengsysteem waarbij men de kleurpasta’s handmatig afweegt op een weegschaal. Kleurrecepturen worden in gewichtseenheden afgelezen vanuit de software.
 2. De volautomatische doseermachine
  Voor verfgroothandelaren en de grotere applicatiebedrijven is de volautomatische kleurendispenser aan te bevelen. Deze arbeidsbesparende doseerunit doseert de benodigde colourants volumetrisch met een zeer hoge nauwkeurigheid. De aansturing vind plaats vanuit het softwaresysteem dat geschikt is voor dispensers van fabrikanten Corob, Dromont en Fast.

Met deze kleurmengsystemen kunnen applicatiebedrijven en verfgroothandelaren op ieder moment een industriecoating op kleur maken. Precies in de gewenste kleur, in exact de benodigde hoeveelheid en ook in iedere lakkwaliteit, afgestemd op de te behandelen ondergrond en omstandigheden.

Voor meer informatie over onze kleurmengsystemen kunt u via deze link contact met ons opnemen.

BICCS® B.V.

Dukdalfweg 41,

1332 BK Almere

The Netherlands

phone  +31 (0)36 5492066

fax  +31 (0)36 5370286

atsymbol  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.