Over ons

BICCS® BV is een klantgerichte, middelgrote Nederlandse verffabrikant, gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van industriële coatings  voor metaalconservering en universele kleurmengsystemen. Al onze producten worden intern ontwikkeld en uitgebreid getest in ons moderne laboratorium, zodat u er zeker van kunt zijn dat de coatings aan de hoogste kwaliteit- en duurzaamheidseisen voldoen.

Centraal in onze visie staat service en duurzaamheid. Naast de ontwikkeling, productie en levering van onze (custom) producten bieden wij aanvullend deskundige technische advisering en dito ondersteuning aan de professionele markt in de vorm van begeleiding, inspecties en rapportage. Flexibiliteit, snelle levertijden en constante aandacht voor de wensen van onze afnemers is waar wij ons op onderscheiden. 
Zo streven wij naar:  ‘Met vakmanschap verantwoord ondernemen’!

Onze doelgroep bestaat uit bedrijven in uiteenlopende marktsegmenten, voornamelijk actief in de ‘maakindustrie’: carrosseriebouw, rollend materieel, landbouwmechanisatie, intern transport, hoogspanningsmasten en lantaarnpalen, bedrijfsdeuren, unit- en paneelbouw, openbaar vervoer, machinebouw, gevelbeplating, tuin- en kassenbouw, lichtreclame, klimaatbeheersing, enz.

Tot onze specialisaties behoren coatings ter bescherming van (non-ferro) metalen, mdf, kunststoffen en vele andere ondergronden. De combinatie van coatings met ons kleurmengsysteem is de ideale oplossing voor verfgroothandelaren en verwerkers van industriële coatings. Met behulp van een kleurmengmachine produceert u industriële verven en coatings in een grote variëteit aan lakkwaliteiten en in iedere gewenste kleur en hoeveelheid. Eenvoudig, snel en extreem nauwkeurig. Bovendien voorkomt men hiermee dure verfrestanten en wordt er minder afval geproduceerd.

Klik hier voor meer informatie over onze industriecoatings en kleurmengsystemen.

Mede door continue research en development zijn de industriële kleurpasta’s door de jaren heen geoptimaliseerd en zeer geschikt voor in-plant toepassingen bij verffabrikanten. Van Nederland tot Dubai, en van China tot Turkije worden de kleurpasta’s toegepast door toonaangevende verfproducenten. Op basis van door u aangeleverde testmaterialen onderzoeken onze R&D medewerkers de verdraagzaamheid van onze kleurpasta’s met uw eigen basislak en brengen advies uit om deze combinatie te optimaliseren.

Klik hier voor meer informatie over onze kleurpasta’s.

BICCS BV

Sinds haar oprichting in 1983 heeft BICCS BV als verfproducent een uitstekende reputatie verkregen als leverancier van industriële kleurmengsystemen en coatings. Dankzij een innovatieve mentaliteit en een open oor voor nieuwe eisen en wensen van onze afnemers, is eind jaren tachtig een industrieel kleurmengsysteem ontwikkeld. Uitgangspunt hierbij was één universeel systeem te ontwikkelen waarmee verschillende kwaliteiten industriecoatings in iedere kleur en hoeveelheid geproduceerd kunnen worden. 


In 1993 heeft BICCS BV een geheel nieuw gebouwde fabriek in Almere in gebruik genomen. Bij de bouw is nadrukkelijk rekening gehouden met de specifieke eisen en wensen van een modern productiebedrijf. Met de verhuizing naar Almere is tegelijkertijd de productiecapaciteit sterk uitgebreid om adequaat in te kunnen spelen op de toenemende vraag van onze nationale en internationale afnemers naar duurzame, kwalitatief hoogwaardige verfproducten.

Oog voor milieu

Duurzaamheid is een belangrijk thema. BICCS streeft al vele jaren naar een positieve bijdrage aan de milieuproblematiek. Dit komt zowel tot uitdrukking in onze research, ons productieproces als in ons assortiment.

Onze research is gericht op het ontwikkelen van duurzame producten. Deze ontwikkelingen kunnen bestaan uit coatings die met minder lagen toch de juiste bescherming geven, producten met een langere levensduur en producten die minder of geen oplosmiddel bevatten zoals high solids en watergedragen producten. Ook het scannen van bestaande recepturen op vervanging van schadelijke grondstoffen door hoogwaardige duurzame alternatieven is een belangrijk aandachtspunt.De moderne fabriek in Almere voldoet aan alle geldende milieuregels en de productieprocessen worden regelmatig  geoptimaliseerd om uitstoot van oplosmiddelen en het ontstaan van restmaterialen te reduceren. Een modern in-plant kleurmengsysteem maakt het mogelijk om snel, uiterst flexibel en zonder restafval grote en kleine hoeveelheden verf aan te kleuren.

Ons leveringsprogramma bestaat uit vele producten waarin schadelijke stoffen zoals loodhoudende pigmenten en oplosmiddelen zijn vervangen of teruggedrongen tot een minimum. Sinds 2001 levert BICCS een volledig programma watergedragen lakken die kwalitatief en qua pigmentkeuze tot de absolute top behoren.

BICCS BV is ISO 9001 gecertificeerd en deelnemer aan het wereldomvattende Coatings Care-programma.
Op deze site kunt u veel informatie vinden over onze verschillende kleurmengsystemen en industriële coatings. De belangrijkste productinformatie, technische databladen en veiligheidsinformatiebladen, kunt u direct en zonder in te loggen downloaden vanaf onze downloadpagina.

Voor meer informatie over ons bedrijf en onze producten kunt u via deze link contact met ons opnemen.

BICCS® B.V.

Dukdalfweg 41,

1332 BK Almere

The Netherlands

phone  +31 (0)36 5492066

fax  +31 (0)36 5370286

atsymbol  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.